procesoptimalisatie

Procesoptimalisatie laat productie op rolletjes lopen

De dienst procesoptimalisatie van Madolex is uniek in de sector. We maken onderhouds- en productieprocessen inzichtelijk aan de hand van analyses en advies. Vervolgens zorgen we ook voor de implementatie en uitvoering ervan.

Kortom: we helpen productiebedrijven, zowel technisch als organisatorisch, verbeterpotentieel om te zetten in winst. Samen met de klant gaan we voor een efficiëntere en effectievere productie.

Procesoptimalisatie in de praktijk

Door middel van verbetercyclus DMAIC
  • Define
  • Measure
  • Analyse
  • Improve
  • Control
En aan de hand van deze tools
Lean Six
Sigma
TPM: Total Productive Maintenance
Continuous
improvement
RCA: Root Cause Analysis (Ishikawa-visgraatdiagram)
OEE: Overall Equipment Effectiveness
RCM: Reliability Centered Maintenance
VDM: Value Driven Maintenance
Autonomous Maintenance

Hoe we dat doen? Samen.

De expertise van onze engineers en consultants is in het domein van procesoptimalisatie essentieel. Ons team van ervaren vakspecialisten gaat op zoek naar verbeterpunten. Ze brengen inzicht, sporen verliezen op én helpen de klant om de maintenance- en productieproblemen efficiënt op te lossen. We bieden verbeteradviezen maar staan ook voor je klaar bij de implementatie en uitvoering van het verbetertraject. Altijd in samenwerking met het bestaande team. Daarnaast bieden we ondersteuning op vlak van organisatie zodat je productie volledig op rolletjes loopt.

Ontdek hoe we voor deze klanten de productie op rolletjes lieten lopen.
DCM De Ceuster

DCM De Ceuster

Grobbendonk

DCM merkte dat hun afvullijn voor vloeibare meststoffen op de productielocatie in Grobbendonk (België) niet meer optimaal functioneerde. Hieronder lichten we de case van DCM De Ceuster toe.

LSC Bree

LSC Bree

Bree

Madolex Belgium bracht LSC Bree in contact met Act-In. Met behulp van het softwarepakket "Maintenance Control" van Act-In slaagt LSC erin hun kwaliteit en snelheid te bewaken. Hoe ze dat juist doen? Ontdek het in de case!

Nood aan
procesoptimalisatie?