Under construction: procesoptimalisatie wordt consultancy

Madolex Belgium heeft veiligheidsexpert R2S overgenomen. Dankzij deze overname zal veiligheid een bijkomende dienstverlening worden binnen Madolex.
Zo kunnen we verder inzetten op consultancy in zowel procesoptimalisatie als veiligheid. Binnenkort kan je meer lezen over de dienst consultancy op deze pagina.

Procesoptimalisatie laat productie op rolletjes lopen

De dienst procesoptimalisatie van Madolex is uniek in de sector. We maken onderhouds- en productieprocessen inzichtelijk aan de hand van:

  • datametingen
  • analyses
  • verbeteradviezen en -trajecten

Madolex helpt productiebedrijven, zowel technisch als organisatorisch, verbeterpotentieel om te zetten in winst. En dat met bestaande machines en de eigen medewerkers.

Samen met de klant gaan we voor een efficiëntere en effectievere productie.

Optimalisatiemethodes in de praktijk

Deze methodes stroomlijnen de productie:

Productieverliezen capteren, analyseren en wegwerken

Doorlooptijd productwissels verkorten

Kosten onderhoud verlagen door verbeteren maintenance organisatie

Opzetten en updaten maintenanceplannen

Optimalisatie beheer spareparts

Verbeteren samenwerking
productie & techniek

Betrouwbaarheid installaties verbeteren

Screening onderhoudscontracten

Madolex verhoogt het productierendement door stilstanden te voorkomen en verspillingen te beperken. We geven de klant meer inzicht in de productie en helpen hem om beter te organiseren.

Hoe we dat doen? Samen.

Madolex biedt hiervoor drie complementaire diensten aan.

Meten

Dankzij verschillende softwarepaketten krijgen we realtime inzicht in de productieverliezen. Op basis daarvan starten we gericht verbeterprogramma’s op. We koppelen de machines aan de software om de data te capteren. Dat alles past perfect in het concept van een SMART-factory. Madolex werkt met softwareapplicaties op drie domeinen: management, productie en maintenance.

Consultancy en organisatie

De expertise van onze engineers is in dit domein essentieel. Ons team van ervaren specialisten gaat op zoek naar verbeterpunten. Ze brengen inzicht, sporen verliezen op en helpen de klant om beter te organiseren.

Uitvoering

Onze ervaren onderhouds- en storingstechniekers werken de achterstand in onderhoud bij en lossen storingen efficiënt op. Zijn er nieuwe productielijnen, nieuwe machines of aanpassingen aan machines nodig?

Dan doen we beroep op onze collega’s actief in turn-key machinebouw. Ze zijn gespecialiseerd in engineering, bordenbouw en de productie van machineonderdelen. Custom-built machines hebben geen geheimen voor hen.

Nood aan
procesoptimalisatie?